Laddar innehåll...
Loading
 
Offertbutiken.se - Butiken för ditt badrum

Badmöbler
Badkar
Dusch
Porslin
Blandare
Badrumstillbehör
Bastu
Värme
VVS
Tvätt/disk
Kakel
OUTLET upp till 70%
Här är du nu:  Start /  Kampanjer Värme /  Ebeco Cableboard 3,6 m2 (5 skivor)

Ebeco Cableboard 3,6 m2 (5 skivor)

Rekommenderat Ca-pris

1.176 kr

Eller från ca 54,81 Kr/mån med Klarna Konto. Läs mer
 
 
Ange antal:
 
 
Ebeco Cableboard 3,6 m2 (5 skivor)
Bilden visar:
Ebeco Cableboard

Produktinfo

FÖRPACKNING:
Cable Board säljs i förpackningar om 3,6m², vilket motsvarar 5 skivor. Varje skiva är 60x120 cm, dvs 0,72m².

 

Du har väl inte missat att Ebeco Cable Board nu är SP-godkänd för förläggning på alla typer av underlag?EGENSKAPER:
Ebeco Cable Board är en spårad isolerskiva av extruderad polystyrencellplast specialdesignad för Ebeco Cable Kit. Kombinationen bildar ett energieffektivt och lättinstallerat golvvärmesystem avsett för uppvärmning av klinker och naturstensgolv på befintliga betonggolv eller trägolv.

 

Systemet förhindrar värmeförluster nedåt samtidigt som det släpper igenom fukt genom andningshål. Det är snabbverkande och höjer golvvärmetemperaturen 5-7°C på en timma, vilket gör det möjligt att använda en energibesparande termostat med dag-/nattsänkning. Cable Board tål de flesta miljöer och är okänslig för vattenpåverkan.

 

Normalt används flytfix för fyllning av spåren. Om du har mindre plattor än 20x20 cm krävs ett flytspackelskikt mellan Cable Board och klinkerplattor, då används lämpligast flytspackel för både fyllning av spår och ytterligare slätspackling.

 

INSTALLATION:
Cable Board fästs direkt mot betonggolvet med flytfix. Kabeln läggs i de färdiga spåren och fixeras med tejp. Spåren fylls sedan igen med flytfix. Applicera ett nytt lager flytfix och lägg klinkerplattorna. Fyllning av spår och plattsättning kan även ske i ett moment. Ebeco Cable Board är 20 mm och ger därför en låg bygghöjd. Avståndet mellan spåren är 10 cm och effekten blir ca 100 W/m².

DET ÄR VIKTIGT ATT VÄLJA RÄTT CABLE KIT
Mät ut den fria ytan. Räkna alltså bort ev ytor där kabel ej ska förläggas, t ex under toalettstol, vid golvbrunn och annan fast inredning. Välj Cable Kit ur tabellen nedan. För ytorna inom parentes räcker inte kabeln till de yttersta två spåren. Planera då förläggningen noggrant eller kombinera 2 st Cable Kit. DET ÄR VIKTIGT ATT VÄLJA RÄTT CABLE KIT:
Mät ut den fria ytan. Räkna alltså bort ev ytor där kabel ej ska förläggas, t ex under toalettstol, vid golvbrunn och annan fast inredning. Välj Cable Kit ur tabellen nedan. För ytorna inom parentes räcker inte kabeln till de yttersta två spåren. Planera då förläggningen noggrant eller kombinera 2 st Cable Kit. Val av Cable Kit storlek:

14 m => 1,5-2,0 m²
19 m => 2,0-2,5 m²
24 m => 2,4-3,1 m²
31 m => 3,1-3,9 m²
37 m => 3,7-4,6 m²
44 m => 4,4-5,3 m²
49 m => 4,9-5,9 m²
60 m => 6,0-7,2 m²
74 m => 7,3-8,7 m²
88 m => 8,8-10,6 m²
108 m => 10,7-12,4 m²
126 m => 12,4-14,5 m² (15,6m²)
159 m => 15,7-17,8 m² (18,7m²)
190 m => 18,8-21,0 m² Till Cableboard änvänds Flytfix:
- För slätspackling av golv före utläggning av skivorna:
- För sättning av skivorna
- För fyllning av spår och ev slätspackling ovanpå skivorna och mot golvbrunn
- För plattsättning.

Flytfix Adesilex 20 kg/säck, räcker till ca 1,5 m² vid fixering av skiva, fyllning av spår och plattsättning.

Art.nr:
E8960180
Leveransstatus:
4-5 arbetsdagar
Enhet: styck
manual_cb.pdf
manual_cb.pdf
ebeco/produktkatalog_2015.pdf
ebeco/golvvarmekatalogen_2015.pdf

Inspiration

Ebeco Cable Board - nu för alla underlag

Som ett led i Ebecos Energy Saver-satsning kan Ebeco stolt presentera en stor nyhet. Isolerskivan Ebeco Cable Board, som har installerats för energieffektiv golvvärme på betongunderlag sedan 2003, är nu äntligen godkänd även för användning direkt på trägolv. Ebeco Cable Board kan därmed ersätta den annars obligatoriska golvgipsskivan vid förläggning av klinker på spånskiva.

 

Ebeco Cable Board är en spårad isolerskiva av extruderad polystyren, specialdesignad för att användas ihop med Ebeco Cable Kit. Kabeln läggs i de färdiga spåren. Spåren spacklas igen med flytfix i vilket klinkerplattorna sedan sätts.

 

Tester på Statens provningsanstalt (SP) har visat att en balk- och pelareffekt uppnås när spåren och hålen i Ebeco Cable Board fylls med flytfix. Detta gör konstruktionen extremt formstabil och därför har den godkänts för användning direkt på träunderlag, i torra utrymmen. Ebeco Cable Board ersätter helt den annars obligatoriska golvgipsskivan i golvkonstruktioner på träunderlag.

Så här enkelt är det att installera energismart golvvärme.

 

Ebeco Cable Kit och Cable Board är vårt flexibla och kompletta golvvärmesystem för energieffektiv uppvärmning. På filmen ser du hur enkel golvvärmen är att installera tillsammans med vår högeffektiva isolerplatta Cable Board. Tillsammans med isolerskivan är de ett tåligt och driftsäkert golvvärmesystem som sparar energi och pengar. Klicka på videon och se själv

 

Relaterade produkter

 
Ebeco Cable Kit 200
Ca-pris 1816 kr
Ebeco Cable Kit 300
Ca-pris 2321 kr
Flytfix Adesilex P4
Ca-pris 434 kr
Ebeco Primer +
Ca-pris 231 kr

Dela med dig

Dela på sociala nätverk
Bookmark and Share
URL till Ebeco Cableboard 3,6 m2 (5 skivor)